Regler

Här finner du en mängd bra och nödvändiga dokument!

Vi använder ett egenbyggt regelsystem som några av våra mest erfarna lajvare har skapat. Detta system är under ständig påbyggnad och finslipning för att hålla systemet så modernt som möjligt och även anpassat utefter våran värld och våra premisser.

 

Här finner du Mörker över Närke – Lajvregler (version 2.0.0)
Till detta kanske du behöver ett karaktärsblad för neonater (ifyllningsbar pdf), tänk på att öppna filen i ett pdf program så att ni kan spara den ifylld, öppnas den i webbläsaren så kan ni inte spara den ifylld utan då blir filen tom när den sparas.

Här kan du finna vårat Nybörjarhäfte
Här finner du hjälpmedel för resurshantering till din karaktär – Pengar
Har ni idétorka vid bakgrundsskrivande använd gärna denna – Frågor tills du dör

 

Mörker över Närke har tidigare hållit i något som de kallar för Lajvskolan, på den får en möjlighet att lära sig mer om lajv. Lajvskolan drevs som en cirkel via studiefrämjandet och den styrdes helt av deltagandet, det diskuterades allt från hur en skapar en karaktär, hur en skapar och driver plotter till praktisk hjälp med outfit eller sminkning. Ämnet bestämdes innan varje lajv och cirkeln hölls på lajvdagen under ungefär en timmas tid. Här nedan samlar vi vissa dokument som kretsar kring denna cirkel och som har efterfrågats.

Här finner du information om sekter som finns i vampyrvärlden.
Här finner du en enkel introduktion i plottande.